Πληροφορίες

Γειά σας. Το όνομά μου είναι Σταύρος Κατσούλης και είμαι ένας απλός, εργαζόμενος πολίτης.

Δεν θα αναφέρω εδώ, που έχω δουλέψει, που δουλεύω τώρα, τι πτυχία και ποια άλλα χαρτιά έχω πάρει. Αντί αυτών, θα αναφέρω εδώ, κάποια άλλα πράγματα που θεωρώ πιο σημαντικά.

Ο σκοπός του ιστολογίου αυτού, είναι πολύ απλά να πράξω το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Εύχομαι, το αποτέλεσμα να είναι θετικό για όσους αναγνώστες διαβάσουν κείμενά μου. Πιστεύω ότι η κοινή λογική, η αγάπη για τον άνθρωπο και την Πατρίδα μας, η αγάπη για το δίκαιο και το ηθικό, και το μίσος προς την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπου από άλλον άνθρωπο είναι αρκετά για να κρίνετε εάν αυτά που γράφω είναι σωστά ή όχι.

Πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή όπου βασιλεύει το ψέμα, η άγνοια, η ελλιπής γνώση, η πνευματική προχειρότητα, η πνευματική τεμπελιά, ο συναισθηματισμός εκεί που δεν πρέπει να υπάρχει και η λογική εκεί που δεν της αρμόζει, δεν υπάρχει ίσως καλύτερη αρετή από το να αμφισβητεί κανείς όλες τις υποτιθέμενες αυθεντίες, επίσημες αρχές και θεσμοθετημένες εξουσίες, ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του. Αυτά ισχύουν για την ακαδημία, την πολιτική, την υγεία και όλες τις άλλες ανθρώπινες ασχολίες, από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο μεγάλες. Μόνο έτσι αναγκάζουμε τον εαυτό μας, να ψάχνουμε μόνοι μας, και να πράττουμε κατ αρχήν τουλάχιστον, αυτοπροσώπως. Και μόνο έτσι θα καταλάβουμε επιτέλους, ποια είναι η δικιά μας δύναμη και που βρίσκονται τα προσωπικά όριά μας.

Πιστεύω, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για άνθρωπο, από το να προσφέρει πραγματική αξία στον συνάνθρωπό του.

Πιστεύω ότι η πολιτική κριτική, ειδικά στην εποχή της ευρώ-κατοχής,  οφείλει να είναι αδυσώπητη.

Πιστεύω ότι το σημερινό πολιτικό και πολιτειακό σύστημα που υπάρχει στην χώρα μας, είναι πλήρως κατεστραμμένο και χρειάζεται επειγόντως γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.

Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού, είναι τουλάχιστον ανίκανο να φέρει αυτήν την αλλαγή και στην χειρότερη κάνει ότι μπορεί για να μην έλθει ποτέ αυτή.

Πιστεύω ότι για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε πολιτική στην χώρα μας, προοδευτική, συντηρητική η οποιαδήποτε άλλη, θα πρέπει πρώτα να ανακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία μας.

Πιστεύω ότι ο σκοπός της ύπαρξης του Έθνους μας, όπως και κάθε άλλο Έθνους, είναι το να μεγαλουργήσουμε και όχι απλά να επιβιώνουμε.

Πιστεύω ότι για να εξελιχθούμε ως κοινωνία και να έχουμε την ευκαιρία να μεγαλουργήσουμε, θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει πραγματική Δημοκρατία.

Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς, έχει διαφορετικές γνώσεις και ικανότητες, καθώς και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ο καθένας μας επίσης, παθιάζεται για διαφορετικά πράγματα και αξίες. Γι αυτούς τους λόγους, πιστεύω επίσης, ότι ο κάθε συνάνθρωπος μας, είναι εξ ορισμού ισότιμος, αλλά την ίδια στιγμή, σπάνια ισοδύναμος σε όλα. Το να υποκρινόμαστε ότι είμαστε όλοι και ισοδύναμοι σε όλα, είναι καταστροφικό. Το να μην πιστεύουμε εμπράκτως όμως ότι είμαστε όλοι ισότιμοι, είναι ακόμη χειρότερο.

Πιστεύω, ότι η μετάδοση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης κλπ. είναι συσσωρευτική, και πάντα, οδηγεί την κοινωνία στην βελτίωσή της. Όσο η μετάδοση αυτών των αξιών γίνεται, και στον βαθμό που γίνεται, αργά η γρήγορα, γεννάται η κρίσιμη μάζα που απαιτείται για να έρθει η ποθητή αλλαγή προς το καλύτερο. Γι αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι κανένας λόγος που εμπεριέχει αλήθειες, δεν πάει ποτέ χαμένος.

Πιστεύω, ότι για να πετύχουμε κάθε στόχο μας,  η "μαγική" συνταγή, είναι οι διαχρονικές αξίες, η αγάπη προς τον άνθρωπο, η συλλογική εργασία, μετά από εκτεταμένη και συνεχή οργάνωση.

Είμαι το κατά δύναμιν Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά πιστεύω επίσης ακράδαντα στην ανεξιθρησκεία και το ελεύθερο του καθένα να πιστεύει ή όχι, χωρίς κατ ανάγκη να συμφωνώ με τις θρησκευτικές θέσεις του άλλου.

Ιδεολογικά, συμπίπτω μερικώς με την "πολιτική αθεΐα" και μερικώς, με την εκ φύσεως - όχι ιδεολογικά όμως - αναρχία. Συμφωνώ απόλυτα με κάποιες λεγόμενες αριστερές θέσεις και θα παλέψω γι αυτές. Διαφωνώ απόλυτα με κάποιες άλλες αριστερές θέσεις και θα τις αντισταθώ μέχρι τέλους. Το ίδιο ισχύει και με τις συντηρητικές ιδέες. Σε πολλά άλλα, τυχαίνει να έχω τις δικές μου ιδέες. Σε καμιά περίπτωση, δεν πιστεύω ότι οι απαντήσεις και οι λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας μας, έχουν πλήρως δοθεί από κάποια πολιτική ιδεολογία.
Γι αυτό και σιχαίνομαι όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι κρατούν την λύση στο τσεπάκι τους, αριστεροί και δεξιοί, που στην πράξη δεν έχουν αποδείξει ποτέ, τίποτα. Ένα δέντρο, το κρίνει κανείς από τα φρούτα του...

Παρ όλ αυτά, η απαρχή της λύσης για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, κατά την γνώμη μου έχει δοθεί, και μάλιστα λεπτομερέστατα.

Εύχομαι σε κάθε Έλληνα πολίτη, σύντομα να ξεφορτωθούμε τους επικυρίαρχους που μας καταδυναστεύουν, και να γεννήσουμε και πάλι πραγματική Δημοκρατία ώστε να ευημερήσει ο Λαός μας και να γίνει ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την οικουμένη.


Καλή Λευτεριά!

Σταύρος Κατσούλης


Leave a Reply

Σ. Κατσούλης. Από το Blogger.