> | | | | | | | > Ευρωπαϊσμός ίσον Σκοταδισμός.

Ευρωπαϊσμός ίσον Σκοταδισμός.

Posted on Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 | No Comments

του Σταύρου Κατσούλη
Οι αναφορές του τυπικού ευρωπαϊστή, κινούνται πλέον μόνο γύρω από ανούσια θέματα. Ανούσια, εάν σκεφθεί κανείς την γεωπολιτική κόλαση και την κατάρρευση που συντελείται και είναι πλέον φανερή, μια και όλα τα σημάδια της είναι καθαρά και ξάστερα.

Κι όσο ερχόμαστε όλο και πιό κοντά στην κατάρρευση των μεγαλύτερων χωρών και οργανισμών της Δύσης, αυτοί ασχολούνται, λες και δεν τρέχει κάστανο, με την λεγόμενη "ελεύθερη διακίνηση" μέσα στην Ε.Ε., τις "ευκαιρίες του ΕΣΠΑ" κλπ, γελοίες αναφορές σε μεταρρυθμίσεις και εξυγειάνσεις, τον περίφημο "εξορθολογισμό του κράτους" και άλλα παρόμοια, λες και αυτό είναι προτεραιότητα ή μπορεί κανείς να κάνει το οτιδήποτε γι αυτό όταν έχει παραδώσει ήδη πλήρως Γη, Ύδωρ και Εξουσία στους δανειστές.


Ποιος άραγε, πήρε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να κοιτάξει να δει με τι ακριβώς ασχολούνται τελευταία (και γενικότερα) οι αιρετοί ευρωβουλευτές και με τι ακριβώς η αψήφιστη επιτροπή της Ε.Ε.;

Ποιος πρόσεξε άραγε, ότι τα μεν αποτελούν πάντα ανούσια θέματα και μέρος της επικαιρότητας ενώ τα δε, κάνουν συμφωνίες και αποφάσεις που γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ στην επιφάνεια;

Οι μεν ασχολούνται με το τι προδιαγραφές θα έχει το τενεκεδάκι χυμού που ήπιες πριν λίγο για να μειωθούν τα τρομακτικά και φοβερά τραύματα των άμοιρων καταναλωτών, και οι δε, ασχολούνται με το πως θα κανονίσουν την κάθε διατλαντική συμφωνία της εποχής.

Οι μεν ασχολούνται με το πως θα διανεμηθούν μερικά εκατομμυριάκια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως άλλους λωτούς προς άλλους λωτοφάγους και οι δε, το αν θα γίνει ή όχι ποσοτική χαλάρωση αρκετών τρισεκατομμυρίων, ρίχοντας στα τάρταρα εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου, βοηθώντας φίλους και γνωστούς, υπερδιεθνείς εταιρείες και συμφέροντα.

Φίλοι μου, αν δεν είναι αυτή η κατάσταση, ένας θεσμικότατος και πλήρως οργανωμένος λαϊκισμός, τότε τι είναι;

Η έξωθεν "πολιτική" σήμερα, παρουσιάζει τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να γελούν και να χαίρονται, όσο η πραγματική δουλειά γίνεται με ησυχία και χωρίς προβλήματα στο παρασκήνιο.

Πως θα χαρακτήριζε κανείς κάποιον, ο οποίος για να στηρίξει την δική του εξάρτηση από την θρησκεία του ευρωπαϊσμού, καταφεύγει στο γελοίο "Η ευρωπαϊκή ένωση είναι η οικογένειά μας", εκτός από άκρατο λαϊκιστή;

Σίγουρα, κανείς ο οποίος πλέον δεν ασχολείται με την επιβίωσή του μέσα σε αυτήν την κόλαση.

Κι όλοι αυτοί που κάπου και κάπως ακόμη, τρώνε στο ανθρωποφάγο φαγοπότι της ευρωκόλασης.

Σήμερα, υπάρχει μια όλο και περισσότερο διογκούμενη ανόθευτη λαϊκή διαίσθηση, που μας λέει - ακόμη κι αν δεν έχει τολμήσει ακόμη να κάνει μαζικά την κίνησή της - ότι το οικοδόμημα του ολοκληρωτισμού της Ε.Ε. βρωμάει απ' άκρη σ' άκρη κι απ την κορφή ως τα νύχια.

Κι εδώ, φτάνουμε στην ουσία του θέματος. Ότι δηλαδή, μέσα σε αυτήν την κατάσταση έχουμε με έμμεση - και πιστεύω από εδώ και πέρα όλο και πιο άμεση - φίμωση του πραγματικού λαϊκού αισθήματος, δια μέσου διαφόρων μεθόδων. Και αυτό, είναι πολύ κακό. 

Κι όχι απλά κακό, αλλά είναι ο σπόρος που γεννά τον απόλυτο σκοταδισμό. Γιατί η αγνή λαϊκή διαίσθηση, δεν έκανε ποτέ λάθος, όταν έκρινε συλλογικά ότι κάτι πάει πολύ στραβά με το καθεστώς μέσα στο οποίο ζει.

Αυτό ακριβώς, αυτήν ακριβώς την συλλογική διαίσθηση, είναι που απεχθάνονται οι κυβερνώντες στο υπάρχον καθεστώς της ευρωχουντάρας.

Δεν είναι λοιπόν και θαύμα, που η λαϊκή έκφραση, έχει δαιμονοποιηθεί τόσο πολύ στις μέρες μας, με τους χαρακτηρισμούς ως "λαϊκισμό" να είναι μόνο η πιο ήπια μορφή της δαιμονοποίησης.

Δεν είναι σε κανέναν έκπληξη πλέον το γεγονός ότι κάθε δημοψήφισμα που εκφράζεται ενάντια στο καθεστώς αντικαθίσταται συνεχώς, μέχρι να έρθει "η σωστή" ετυμηγορία. Και ομοίως, για τους υβριστές και καταπατητές της δημοκρατίας, δεν υπάρχει κάποιο δημοψήφισμα τόσο τελικό, οριστικό και αμετάκλητο, από αυτό που έδωσε τελικά "την σωστή" ετυμηγορία...

Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή σκοταδισμού που έχει όλα τα σημάδια, μηχανισμούς, αυτοματισμούς και χαρακτηριστικά που δείχνουν ήδη, ότι είναι πολύ χειρότερος αυτού των προηγούμενων αιώνων.

Πάνε οι εποχές φίλοι μου, που όποιος τολμούσε να πει ότι η γη κινείται κι ο ήλιος είναι στο κέντρο του ηλιακού συστήματος θα είχε να αντιμετωπίσει τις ορδές των σκοταδιστών της εποχής εκείνης.


Σήμερα, έχουμε κάποιες άλλες ορδές, οι οποίες εν είδει δολοφονικής σέκτας έχουν βαλθεί να φιμώσουν κάθε λόγο που εκφράζει το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε παρατηρήσει έστω και για λίγο τα δρώμενα μέσα στον ολοκληρωτισμό της Ε.Ε.:

Ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, η Ε.Ε. μισεί θανάσιμα την Δημοκρατία και την αυτοδιάθεση των λαών, απεχθάνεται την πραγματική πρόοδο της ανθρωπότητας και ονειρεύεται μια κοινωνία όπου θα υπάρχει πλέον μόνο η μία και μοναδική επιβεβλημένη "αλήθεια" της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Ότι αυτό που θέλει η Ε.Ε. είναι μια μάζα ανθρώπων η οποία χαρούμενα, δεκτικά και υπνωτισμένα χωρίς πολλά πολλά προβλήματα και άτακτες κινήσεις, θα δέχεται όλα όσα της ετοιμάζουν κάποιοι που θα βρίσκονται πάντα νομικά και θεσμικά στο απυρόβλητο.

Όχι φίλοι μου, εμάς, δεν μας κυνηγούν οι σκοταδιστές του παρελθόντος που πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη. Μας κυνηγούν οι πνευματικοί τους απόγονοι:

Οι ευρωπαϊστές.


Leave a Reply

Σ. Κατσούλης. Από το Blogger.