> | | | | | | | > Η συμφωνία βρίσκεται προ των θυρών ισχυρίζεται η ομάδα εργασίας για το νέο μνημόνιο.

Η συμφωνία βρίσκεται προ των θυρών ισχυρίζεται η ομάδα εργασίας για το νέο μνημόνιο.

Posted on Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 | No Comments

Με το σύνθημα-πόρισμα «Συμφωνία θέλωμεν κι ας τρώγει πέτρες ο κοσμάκης» τελείωσαν και χθες αργά το βράδυ οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στην ομάδα εργασίας για το νέο μνημόνιο (ΟΕΤΜ), συμμετείχαν όπως πάντα όλα τα κόμματα της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.

Το πόρισμα της ΟΕΤΜ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οποιαδήποτε συμφωνία, ότι σκ@τ@λοίδι και αν είναι, είναι καλύτερη από την προοπτική να χρεοκοπήσει η χώρα και να αναγκαστούμε να ανορθώσουμε την χώρα διά μέσου της Εθνική Κυριαρχία μας με παρωχημένες μεθόδους όπως είναι ένα άτοκο κρατικό νόμισμα και δίκαιες μονομερείς κινήσεις διαγραφής χρέους. Αντί τέτοιας ξεφτίλας, η ομάδα εργασίας κατέληξε ότι ο δρόμος μπροστά είναι προφανώς μια άλλου τύπου διαχείριση, η οποία εμπεριέχει στρατηγικές κινήσεις όπως είναι η πρόσληψη ικανών στελεχών σε καίριες θέσεις, καθώς και μια σειρά από βελτιώσεις στο φορολογικό σύστημα.


Σε αυτό το πλαίσιο, τα κόμματα συμφώνησαν ότι ο αριστερός ΕΝΦΙΑ τελικά αποδεικνύεται πολύ καλύτερος και ότι πράγματι αποτελεί πατριωτικό καθήκον κι θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Το κόμμα της Νέας Δικτατορίας εξέφρασε παράπονα για το πότε επιτέλους θα δούμε και τα αριστερά ΜΑΤ, προκαλώντας έτσι την σφοδρή αντίδραση από στελέχη του κόμματος των ΣΑΝΕΛ, οι οποίοι ανέφεραν ότι ήδη έχουν βγει στους δρόμους σε επιλεγμένες επιχειρήσεις καταστολής των ανέργων, απόρων και άλλων αντιδραστικών πολιτών που δεν θέλουν να δουν την ελπίδα που ήρθε για να μείνει στην χώρα.


Σε σχετική ερώτηση του αντιπροσώπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αναφέρθηκαν επίσης παράπονα για το ότι δεν προχωρούν οι προσλήψεις στις καίριες θέσεις που αναφέρθηκαν. Το ερώτημα απαντήθηκε από εκπρόσωπο των ΣΑΝΕΛ, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο Σταύρος είναι απαισιόδοξος, μια και ήδη προσλήφθηκαν ο Πάκης, ο Ταγματάρχης και η Παναρίτη ενώ ο Στουρνάρας και Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκονται κανονιά στις θέσεις τους. Σε αυτό, ο εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ εξαπέλυσε μια απίστευτη επίθεση, αναφέροντας όλα τα ονόματα αυτών που δεν προσέλαβε ακόμη η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων είναι ο Σημίτης, ο Παπαδήμος, ο Μπόμπολας και κάποια στελέχη της Glodman Sachs, τα οποία δεν έχει νόημα να αναφερθούν αυτήν την στιγμή.


Ωστόσο, παρ όλες τις μικροδιαφωνίες που υπήρξαν, τα κόμματα συμφώνησαν ότι η συμφωνία έχει ήδη προσυμφωνηθεί και συμφωνούν ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτήν την συμφωνημένη στιγμή θα είναι σύμφωνη με τις ήδη μεταξύ τους συμφωνημένες συμφωνίες τους. Ως εκ τούτου, συμφώνησαν ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με τις επιταγές όλων των συμφωνούντων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ ματαίωσε την συμμετοχή του στην ΟΕΤΜ, υποσχόμενο όμως, ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν κάποια στιγμή μέχρι τους επόμενους παγετώνες και εμμένει στην θέση του ότι εάν δεν ξεπαστρευτεί ολοκληρωτικά αυτός ο Λαός που τόσο αγαπά τον καπιταλισμό, δεν πρόκειται να δει κανείς ούτε μια αληθινή κομμούνα στον τόπο. Τέλος, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ανέφερα κάτι για κάποιους Λαθρομετανάστες οι οποίοι μας ήρθαν ουρανοκατέβατοι και έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, κάτι που προκάλεσε ορισμένους παράγοντες να αναρωτιούνται αν εννοούσαν τους Σαμαροβενιζέλους, τον Στάυρο, τους Αυστραλούς που συμμετείχαν στο Eurovision ή κάποιους άλλους.


Πηγή: ΑΑΑΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ

Leave a Reply

Σ. Κατσούλης. Από το Blogger.