> Κακά μαντάτα μας φέρνουν κάποια αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαίου...

Κακά μαντάτα μας φέρνουν κάποια αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαίου...

Posted on Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 | No Comments

του Σταύρου Κατσούλη
 

Σήμερα και μέχρι τώρα, όλοι μας κάναμε τις πλάκες για τις εκλογές. Υπήρξαν πολλά θέματα να σκεφθεί κανείς. Από την απόλυτη αποτυχία των δημοσκοπήσεων μέχρι την κατάρρευση του δικομματισμού.  

Όμως κάποια αποτελέσματα, δείχνουν κάτι διαφορετικό, αλλά πολύ ζοφερό να αναπτύσσεται... Ένα από αυτά, είναι η εκλογή ανθρώπων του διαπλεκόμενου και μεγάλου συμφέροντος/κεφαλαίου για να αναλάβουν την αυτοδιοίκηση. Και μάλιστα με μερικούς από αυτούς να έχουν αποδεδειγμένα, σχέσεις με "σκοτεινά" - τουλάχιστον - κυκλώματα για τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει ήδη την δικαιοσύνη.


Κατά την γνώμη μου, η είσοδος του μεγάλου κεφαλαίου κατ ευθείαν στην τοπική αυτοδιοίκηση σημάνει την έναρξη μιας προσπάθειας πλήρους και φανερής πλέον φασιστικοποίησης ολόκληρου του κράτους. άλλωστε, ένας από τους ορισμούς τέτοιων συστημάτων, είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή η διακυβέρνηση, κατ ευθείαν από εταιρείες και συμφέροντα με την συνεργασία ενός αυταρχικού, αντιδημοκρατικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Μέχρι στιγμής, βλέπαμε την σφαγή συμπολιτών μας λόγω της καταστροφής της υγείας της, παιδείας και γενικότερα της ιδιωτικοποίησης άλλων κοινωνικών αγαθών που κάθε κοινός Δημοκρατικός νούς, δεν μπορεί να θεωρεί ότι πρέπει να είναι ιδιωτικά.

Τώρα, βλέπουμε ότι το ιδιωτικό συμφέρον, μπαίνει πλέον φανερά και ξεδιάντροπα κατ' ευθείαν στην αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε πριν τέτοια διαπλοκή, αλλά το ότι πλέον, ο εκφασισμός της Ελλάδας, για κάποιους έχει πλέον μετατραπεί σε επείγουσα υπόθεση, που δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αποκαλυμμένη.

Τα καλά νέα, είναι ότι ο Λαός μας στην συντριπτική του πλειοψηφία, δεν θέλει να περιπεσει σε κάτι τέτοιο. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τα κακά νέα: Τέτοιες προσπάθειες, εάν δεν σταματηθούν άμεσα, δύσκολα δεν θα φέρουν και νέα αρνητικά αποτελέσματα στην κοινωνία μας.

Τι μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια που κατά την γνώμη μου, μόλις αποδείχτηκε ότι θα επισπευσθεί;

Μόνον ένας Λαός, που έχει την θέληση να αντισταθεί σε έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για να κερδίσει την Ανεξαρτησία του και αληθινή Δημοκρατία.

Leave a Reply

Σ. Κατσούλης. Από το Blogger.